Grønne tage, også kaldet sedumtage efter den latinske betegnelse for stenurter, er tage beplantet med græs eller stenurter. Sedumtage er blevet meget populære i Danmark gennem de seneste år. Måske fordi, de har en lang række fordele, som vi vil fortælle om i blogindlægget her. Hvis du har mulighed for det, bør du overveje et sedumtag. Du kan finde en god sedumtag pris hos forskellige forhandlere på nettet.

Fordelene ved sedumtag

Der er mange fordele ved at vælge et sedumtag, hvis du kan. I næste afsnit kan du læse om, hvilke tage der egner sig til at få sedumtag. Men først skal du kende til de fordele, der er.

Sedumtage optager en stor del af den regn og nedbør, der falder på dem. Faktisk 50 % i gennemsnit. Det betyder, at de aflaster kloakkerne, der således ikke bliver overfyldte og flyder over. Det er godt i ekstremt regnfulde perioder, hvor der kan være risiko for oversvømmelse i hus og kælder. Sedumtage er også langt mere miljøvenlige end almindelige tage, da det nærmest ikke kræver noget at producere.

Måtterne på taget isolerer mod kulde og støj, og så beskytter de tagmaterialet under, så de holder længere. De er typisk billigere end almindelige tage, og så er de superflotte i bybilledet med deres grønne og frodige udseende, der skifter farve efter sæsonen.

Hvem kan få et sedumtag?

Hvis har et fladt tag eller et tag med en hældning på maksimalt 32 grader, kan du anlægge sedumtag. Tage med en stejlere hældning kan også i nogle tilfælde få sedumtag, men det kræver, at taget fæstnes, og så skal taget formentlig vandes, da vandet løber hurtigere af et stejlt tag.

Derudover skal du være opmærksom på reglerne for byggeri i dit område. Undersøg, om det er tilladt at anlægge sedumtag, hvor du bor.