Har du længe gået og manglet en rigtig hobby, som du kan fordybe dig i, og føler du, at du har nogle kunstneriske ærinder, som du er nødt til at føre ud i livet? Så kan kunstmaling være det helt rigtige valg for dig, som har et kreativt gen. Vi kommer i denne korte artikel ind på, hvad du skal have af udstyr for at komme i gang med dine kunstmalerier.

Staffeli

Du bliver meget hurtigt træt af at male på et bord eller anden flad overflade. Du får de absolut bedste betingelser for at skabe noget smukt med et staffeli, som kan nogle andre perspektiver på billedet. Derudover kan man også lege med tyngdekraften, hvis man har en ekstra våd maling, som kan løbe ned af billedet.

Et utal af pensler

Du kender det sikkert fra diverse husprojekter. Maling tørrer meget nemt ind i pensler, og de bliver derfor ekstra tørre meget hurtigt. Det kan være besværligt at arbejde med, når man maler kunstværker, og det skal jo ikke begrænse dig. Husk derfor at købe godt med pensler, så du også kan udforske mange forskellige farver, uden at farven sætter sig fast.

Farvepalette

Du bliver hurtigt træt af at stå med penslen nede i malerbøtterne, medmindre du maler et stort maleri på flere kvadratmeter. I stedet bør du anskaffe en farvepalette, hvor du blot tager lidt maling fra hver farvebøtte og sætter på. Det hjælper dig både til at spare på malingen, og samtidig kan du være langt mere effektiv, når du maler, fordi du altid har malingen lige ved hånden.