Find det rette fuglefoder til din fugl

Det rette fuglefoder til din fugl er enormt vigtigt. Der findes nemlig et stort udvalg af fuglefoder på markedet, men du bør vælge det, som passer til din fugls race og størrelse og dermed dens energi- og næringsbehov.

Hvilket fuglefoder skal du vælge?

Først og fremmest er der stor forskel på fuglefoder. Hvis du har et fuglehus i haven med en masse forskellige vilde fugle, kan du vælge en af de mange muligheder for vildtfuglefoder. Men hvis du har din egen fugl, er der flere ting, som spiller ind, når du skal vælge det rette foder.

Men heldigvis finder du flere typer af specialfoder, som er udviklet til bestemte fugle. Fx kan du finde foder specielt til papegøjer, lorier, flagermuspapegøjer, fasaner, kolibrier og mange flere. Foderet til de forskellige racer differentierer sig betydeligt fra hinanden i forhold til bl.a. ingredienser og konsistens. Hvis du har en insektspisende fugl, kan du også vælge melorme og græshopper, som har meget næring.

Du kan også finde papegøjeblandinger, der er bestående af forholdsvis store frø, som papegøjerne let kan spise, men som ikke er egnet til mindre fugle. Noget andet, du med fordel kan købe til din papegøje, er chili. Det indeholder en masse A-vitamin, hvilket styrker både hørelsen og synet.

Din fugl skal altid tilvænnes nyt foder

Uanset, hvilken fugl du har, og hvilket fuglefoder du køber, skal du altid vænne din fugl til nyt foder. Du skal derfor gradvist omstille din fugl på det nye foder. Det kan tage uger eller måneder, og det er i den forbindelse altid en god ide at være i dialog med din dyrelæge. På den måde er du sikret det bedste for din fugl.