De gode staldtips: Dette skal din hest bruge

For mange er hesten den bedste ven i travl hverdag, hvor de gode rideture er med til at sikre opladede batterier. Men det er ikke nødvendigvis let at holde en hest, og der er mange ting, du skal være opmærksom på. Vi giver dig her tre fifs til, hvad du skal huske af udstyr til din hest i stalden.

En stor foderspand

En hest skal have rigtig meget føde – og måske endda mere, end du lige regner med, når du vælger at investere i en hest. Derfor bør du altid overveje, om du har økonomien til at fodre en hest på lang sigt, fordi skal have rigtig mange kilo mad hver måned. Hertil skal du naturligvis også bruge en stor foderspand, som netop er egnet til al den føde, som hesten skal have.

En god forsikring

En hest er et stort dyr, og nogle mennesker betaler rigtig mange penge for at få bestemte heste. Hvis du falder i denne kategori, bør du have en forsikring til din hest, så du i tilfælde af sygdom, eller hvis den bliver stjålet, kan få penge af forsikringen for den. Den står trods alt lidt udsat ude i stalden.

Kreaturvægt

Vil du gerne sikre dig, at hestene vejer det, de skal? Det kan være, du har føl eller heste, som af andre årsager skal vejes, men det kan være ret svært at få dem vejet med håndkraft. Derfor bør du investere i en kreaturvægt, hvor hestene selv går op – eventuelt med lidt lokkemad i form af gulerødder eller lignende lækre godbidder til hesten.