Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Vi har alle prøvet at skulle arrangere en fest eller stor middag og hvis ikke så har vi det mindste deltaget til sådan et arrangement. Det kunne være en konfirmation, bryllup, barnedåb eller noget helt fjerde. Det kan være en stressende affære og mange ting når man først lige i sidste øjeblik og så er det også der, at man opdager, at man har glemt noget. Ikke med denne liste. Når du har læst vores tips igennem, vil du altid kunne trække den frem til enhver fest og sikre dig, at du har husket alt. Et veldækket bord er en smukt og vellykket fest.

1. Husk nyvasket dug. Det blanke lærred (ergo bordet) skal være rent og sikkert fra start. Husk derfor at have dugen nyvasket og nystrøget – men mindre du har engangsduge på bordet. Dugen skal som hovedregel altid hænge 15-20 cm ud over bordkanten. Du kan også overveje, hvorvidt du skal have bordskørter eller lignende.

2. Duge, servietter, lys og pynt bør altid matche sammen. Hold det stilrent. Husk ikke at gøre borddekorationen for stor – gæsterne skal gerne kunne se hinanden også dem på den anden side.

3. Porcelænet skal være ens, derfor ikke have forskellige stel på samme bord. Det vil sige, alle af gæsternes middagstallerken skal være fra samme stel, det samme skal den dybtallerken, forretstallerken og så videre. Det andet ser rodet ud. Men du må gerne mikse i den forstand, at de dybtallerkener kommer fra et stel og desserttallerkener fra et andet. Det skal blot gælde for alle.

4. Glassene skal også være af samme type og der skal altid være lige mange glas ved alle kuverter, også selvom du ved, at de ikke drikker vin eller øl. De skal nemlig selv have muligheden for at takke nej. Derfor vandglas, hvidvinsglas og rødvinsglas som minimum på hvert bord.

5. Bestikket skal ligeledes være af samme type, metal og overfladebehandlet. Ske, gaffel, kniv som minimum og hvis der er flere retter, så gerne nyt bestik til hver. Ske til suppe, kniv og gaffel til forret, kniv og gaffel til hovedretten og så dessertske eller dessertgaffel og så videre.

6. Skal der mere på bordet? Overvej hvorvidt der ikke også skal være salt og peber, askebægere, skåle og meget andet. Det skal for det første være plads til det hele og derefter skal det heller ikke virke for blandet. Hold det som sagt stilrent.

Hvis du blot følger disse 7 tips, så vil dit bord opdækning udstråle klasse, elegance og udførlighed. Dine gæster vil ikke have en finger at sætte ved din bordopdækning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *