4 fordele ved at have kunstige planter i huset

Er du vant til at bruge en formue på planter til huset, men føler dig selv stå på sidelinjen, når de visner én efter én? Det kan være, du enten har glemt at give dem vand eller måske er kommet til at vande dem for meget. Du føler måske, at uanset hvad du gør, kan du ikke holde liv i den flotte Pilea, du kun har haft i ganske få måneder. Bladene hænger og den ser allerede lidt halvslatten ud.

Heldigvis er der hjælp at hente til jer, der syntes at have givet op på planteverdenen. Orker du ikke at vande og passe samt pleje dine planter, kan du gå ud og investere i et par falske. Med de falske planter kommer der en række fordele. Herunder har vi opstillet 4 af dem.

De er perfekte til allergikere

Lider en i huset af pollenallergi eller en form for allergi, der gør, at der hverken kan være blomster eller planter i huset, er falske planter det oplagte valg at investere i. Planterne er måske lidt dyrere end en normal plante, men med egenskaben til aldrig at visne, er det en god investering i sig selv. Med dem er der ingen grund til bekymring. De er ikke allergifremkaldende på nogen som helst måde.

Ligner ægte planter

De fleste falske planter ligner så meget den ægte vare, at folk har det med at gå hen og dufte til dem, hvis de ”blomstrer”. Det kan hurtigt få en til at trække på smilebåndet, når man må forklare, at de desværre ikke er ægte. Derudover er de falske planter gode til dig, der rejser meget. Ved at de ligner den ægte vare, får de dit hus eller lejlighed til at se frisk og frodig ud, når du er ude at rejse. Derved er der højst sandsynligt ingen, der mistænker dig for ikke at være hjemme – hvordan skulle dine grønne planter ellers kunne se så godt ud, hvis du er væk i flere uger?

Mange sommerhusejere bruger også falske planter i sommerhusene – med en ugentlig skiftedag er det ikke til at vide, om planterne er blevet vandet ugen forinden eller ej. Placer et par plastik planter eller tre i huset – så behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt de visner grundet vandmangel eller ej.

Vand – nej tak!

Det, der glæder mange, er, at de falske plastikplanter ikke skal have vand. Du behøver derfor ikke ugentligt at rende rundt med vandkanden og vande de mange planter og blomster, du har til at stå i vindueskarme og på spisebordet. De holder sig friske året rundt – uden den mindste tår vand. På den positive side sparer du måske også en sjat penge på vandregningen ved, at de ikke skal vandes.

Altid frodige

Selvom de ikke får vand, holder de sig altid frodige. Ulempen ved dette er dog, at årstiderne skifter. Du får måske ikke brug for et grønt juletræ i juli måned lige så vel som, at du ikke får brug for et citrontræ med kunstige citroner på i december måned. Det er en god idé at skifte lidt ud af planterne, når årstiderne skifter.

Hvis du, efter at have læst de ovenstående 4 fordele ved falske planter, overvejer at gå ud og investere i et par, giver vi dig en tommel-up herfra. Det er en fantastisk idé, du helt sikkert vil blive glad for i det lange løb.