3 gode tips til indretningen af hotellets loungeområde

Har du før oplevet, at du hverken følte dig tilpas eller hjemme, da du trådte ind ad døren til et hotel? Når man skal opholde sig i hotellets lobby og loungeområde, som så mange gør, er det vigtigt, at man føler velkommen og nyder omgivelserne, man befinder sig i.

Står du derfor og skal til at indrette et hotel loungeområde eller måske rokere rundt på møblerne, er der nogle ting, du kan vælge at have in mente, når du starter på dekoreringen. Herunder har vi opstillet 3 gode tips til, hvordan du kan klare indretningen.

Gør det hjemligt

Loungeområdet er oftest det sted på hotellet, foruden værelset, hvor de fleste gæster vil opholde sig. Det kan være, at Wi-Fi’et er bedst i netop dette område, og det derfor er mest optimalt at sidde her, hvis man ønsker både god og hurtig forbindelse. Dog kan det også være, at det er samlingsstedet for dem, der er afsted i større grupper og her, de måske sætter sig ned og får sig en god hyggesnak. Uanset hvad folks henseende med at sidde i loungen er, spiller det en rolle, hvordan dette rum er indrettet. Siden folk har det med at bruge meget tid her, vil det være med til at give dem en behagelig og afslappende oplevelse, hvis omgivelserne giver dem en hjemlig følelse.

Brug lyse farver

Har du lagt mærke til, at de fleste loungeområder er dekoreret i lyse farver og nuancer? Dette kan skyldes, at det er med til at skabe en uformel stemning. De lyse farver er også med til at få rummet til at virke større og mere rummelig.
Måske virker idéen med at bruge lyse nuancer ikke som et optimalt valg, specielt ikke i hotelbranchen, da det hurtigt kan blive svinet til, men farverne er netop med til at skabe mere liv og lys i de store fællesrum. Mørkere møbler og dekorering kan hurtigt få et rum til at se indelukket og småt ud.
Bland eventuelt mørke og lyse farver, hvis du ikke kan bestemme dig for, hvilken vej du skal gå. På den måde udelukker du ikke helt de hvide farver, men giver det alligevel et twist med de mørkere nuancer.

Bestem, hvordan dine møbler skal stå

Vælg om du vil have sektioner af møbler bestående af store sofaer med tilhørende puffer og stole, eller om du ønsker noget mere simpelt i form af et par lænestole og borde.
Skal de stå i klynger eller lidt spredt? Ved begge former er der fordele og ulemper.
Stiller du møblerne tæt op ad hinanden, giver du overnattende grupper mulighed for at sætte sig sammen. Vælger du derimod at lade møblerne være mere adskilt, giver du enkeltpersoner og mindre grupper lov til at sidde for sig selv uden for meget spektakel omkring sig.

Hvis du skulle indrette et loungeområde på et hotel, hvordan ville du så indrette det? Ville du have ovenstående punkter in mente, eller er det helt andre ting, du går efter?