Hader du at gøre rent, fordi dit hjem hurtigt kommer til at lugte af både klor og andre former for rengøringsmidler, der syntes at sidde i næseborene i flere dage efter?
Disse lugte kommer typisk fra kemikalier, der kan være sundhedsskadelige og som samtidigt er med til at tørre din hud ud, hvis du kommer i direkte kontakt med det. Hovedpinen kan også forekomme efter at have været omgivet af den dunstende stank i en længere periode.

Daglig rengøring kan skåne dig for kemikalierne

Hvis du så vidt muligt ønsker at undgå for mange kemikalier, når du gør rent, kan du passende få gjort det til en vane regelmæssigt at svinge kluden og børste toilettet. Ved at du sørger for at tørre bordoverflader og hylder af et par gange i ugen, formindsker du også chancen for, at der samler sig for meget støv og kalk. Er du træt af lugten fra toiletrensen, kan du skåne dig selv for den, ved hver dag lige at tage børsten og rense toilettet med den – helt uden at bruge sæbe eller rengøringsmidler.

Svanemærket og EU-blomsten er din nye bedste ven

Vælger du at købe midler og produkter, der enten er mærket med svanemærket eller EU-blomsten, er du med til at støtte op om Danmarks officielle miljømærker. Derved er du med til at mindske miljøbelastningen. Begge mærker har også sat krav til de stoffer, der er i produkterne. De skal være acceptable og må ikke være problematiske for sundheden. Bruger du derfor artikler med disse mærker, kan du næsten bide sig sikker på, at du ikke kommer til at købe produkter med for mange kemikalier i.

Eddike og brun sæbe er vejen frem

Du har måske hørt det gamle tip, der siger, at eddike kan fjerne kalk fra både kaffemaskinen, elkedlen og brusehovedet samt apparaturet – og det er ganske vist. Hvis du overvejer at bruge dette smarte trick, skal du dog vide, at du ikke må bruge brunt eddike. Denne form for eddike indeholder sukkerstoffer, der gør, at det kan sætte sig på kaffemaskinen, på håndvasken etc. Brug derfor klar eddike og væd et stykke køkkenrulle med dette, inden du påfører det på den ting, du ønsker skal afkalkes.

Den brune sæbe kan også bruges i rengøringsprocessen. Har du fx en ikke-selvrensende ovn, der trænger til en god omgang med børsten og knofedtet, kan du gladelig lade rengøringsmidlerne stå. Tag i stedet den brune sæbe i brug. Alt, du skal gøre, er at smøre det på og så tænde ovnen på omkring 100 grader. Sluk først for ovnen, når sæben begynder at boble op. Hvis du ønsker at tage to fluer med ét smæk, kan du ligeledes smøre bradepanderne ind i sæben og sætte dem ind ovnen på samme tid. Derved får de sig også en tur, så de kan blive rene.

Ovenstående er blot et par eksempler på, hvordan du kan undgå at inddrage for mange kemikalier, når du gør rent. Der findes utallige guldkorn til, hvordan du let kan få gjort rent uden at lade huset lugte i flere dage, så det gælder bare om at prøve dem af.

admin

Recent Posts

Smart og praktisk øre termometer

Vi har nok alle prøvet følelsen af at føle sig både syg og sløj og…

1 år ago

Scene podier i den bedste kvalitet

Hvis du er på udkig efter nye podier til dit spillested, din café, et teater,…

2 år ago

Find det rette fuglefoder til din fugl

Det rette fuglefoder til din fugl er enormt vigtigt. Der findes nemlig et stort udvalg…

2 år ago

Papirruller

Er du professionel behandler – eller tilbyder du blot nogen små behandlinger i din fritid…

2 år ago

Skab flotte smykker med perler fra Amaida

Hos Amaida finder du en hel verden af de skønneste og mest farverige perler. Lige…

2 år ago

Derfor bør dit barn gå til svømning

Går du og er i tvivl, om du skal sende dit barn afsted til svømning?…

2 år ago