Konfirmation i foråret? Hold den perfekte fest

Konfirmation i foråret? Hold den perfekte fest

Selvom vi i Danmark bliver mindre og mindre religiøse, så er der stadig en tradition for at konfirmere sig som ung, når man rammer 13-14 års alderen. Det er en efterhånden sekulariseret tradition, men det gør det ikke til en mindre tradition. Vi vil gerne holde en fest og fejre, at vi er nået ind i de voksnes rækker, og derfor giver her tre bud på, hvordan du sætter en god og ungdommelig fest sammen.

En scene til konkurrencer og taler

En konfirmation består af rigtig mange indslag. Nogle kan klares via sange, der deles ud, andre vælger at holde en mindre tale fra stolen. Men de helte store indslag er de indslag, som sker fra scenen med enten musik, quizzer eller konkurrencer. Med podier til vinderne (og taberne) kan du sætte prikken over i’et på den store fest.

Sæt meget tid af til taler

Rigtig mange har ofte noget at sige, når de unge skal indvies i de voksnes rækker. Og det kan godt tage noget tid. Nogle gange er taler impulse, og derfor skal du sætte ekstra tid af til taler, selvom du måske har lagt en stram plan for dagen. Alting tager bare lidt længere tid, og det er vigtigt med et tålmodigt køkken, der kan vente med at servere.

Rusk op i gemmerne

Når du skal lave en tale eller en sang, må du gerne gå lidt til stålet, så den unge får det pinlige med også. Det skal ikke kun være godt, det skal også være realistisk – og ingen af os er jo perfekte, vel?