Investér i solafskærmning og slip for den blændende sol

Naturligt lys er sundt, og det er oplagt at lukke så meget af det som muligt ind i vores hjem. Derfor bliver der i meget nybyggeri lagt vægt på at indbygge så mange og så store vinduer som muligt. Men jo større vinduespartier, jo større er chancen også for, at solen kan begynde at genere, når den går på hæld. Det problem løses bedst med solafskærmning.

I Danmark er der stor forskel på antallet af solskinstimer om vinteren og om sommeren. Især om vinteren oplever vi mange timer, hvor solen hænger lavt på himlen, og det kan skabe et blændende lys, hvis du har vinduer mod øst eller vest.

Mange bilister vil genkende fænomenet, hvis de pendler fra vest til øst om morgenen, og øst til vest om eftermiddagen. Solen kan gøre det næsten umuligt at se vejen foran én, og man må anstrenge sig for at knibe øjnene sammen.

På samme måde kan den lavthængende sol snyde sig ind i vores boliger, og det kan forstyrre hyggen – især hvis man er lysfølsom eller har let til migræne.

Permanent eller semipermanent solafskærmning er en oplagt løsning, hvis den lave sol forstyrrer dig.

Hvad er solafskærmning?

Den nemmeste måde at forklare solafskærmning på, er ved at forestille sig, at man giver sit hus en kasket på. På samme måde fungerer solafskærmning som en form for skygge for dit hus. Afskærmningen monteres som oftest vandret over dine vinduer, og kan opbygges på forskellige måder.

En populær type består af lameller, som er slidstærke i både vind og regn, og som effektivt blokerer for den lave sol, men ikke for resten af det daglige lysindfald.

Du kan også få solafskærmning i en lodret udformning, som placeres et stykke fra huset og derved fungerer som et ”skjold” for solens skarpe stråler.