Gode råd til interiør og møblering af caféen

Lad oplevelserne supplere den madoplevelse, du giver til gæsterne. Ved at du både får en god oplevelse med komforten, omgivelserne, maden og servicen, får de lyst til at komme igen og vil ligeledes glædeligt fortælle andre om netop din café. For at kunne give dem en god komfort og behagelige omgivelser, når de sidder og spiser på café, er det vigtigt, at interiør- og møbleringsdelen er i orden.

Akustik

Folk gider ikke sidde og spise et sted, hvor der er støj og larm i så høj en grad, at de næsten ikke kan have en samtale kørende med hinanden. Når du vælger møbler og interiør til cafeen, er det en god idé at have in mente, at det ikke kun er vigtigt at have højt til loftet. Det er fx også mindst lige så vigtigt at hænge akustikbilleder op på væggene. Undgå så vidt muligt også for mange glasflader og for bare vægge, da det er med til at gøre akustikken dårligere.

Vælg et tema

Blander du for mange ting sammen på meget lidt plads, kan det hurtigt komme til at se både rodet og uoverskueligt ud. Tænk derfor på at køre et gennemført og dybdegående tema, når du skal indrette caféen. Er du fx inspireret af en speciel træsort, som du ønsker dine borde og stole skal være i, vil det være en god idé at få købt så mange møbler hjem i samme sort. Det kan også være, at du måske vælger at køre et specielt farve- eller landetema, der vil sætte sit unikke præg på caféen.

Gør det hyggeligt

Hvad er mere hyggeligt end stearinlys på bordene og et lidt dæmpet ovenlys? Sørg for at gøre cafeen behagelig at være i, så dine gæster får lyst til at komme tilbage igen. Det kan eventuelt ske ved at sætte blomster og lys på bordene eller ved at dekorere afkrogene og barskrænten med planter. Du kan også give en god stemning ved at sætte noget afslappende musik på, der kan svagt kan spille i baggrunden.

Hold møbleringen enkel

Lad udvalgte smukke billeder pryde væggene. Pas dog på med ikke at overgøre det. Der behøver ikke være malerier eller billeder på hver eneste afskygning af væggen, ligesom der heller ikke behøver at stå møbler på alle gulvets flader. Du kan lige så vel skabe en hyggelig stemning på din cafe, ved at sætte bordene én og én med plads til to omkring end at lade det være normalt, at der er plads til store grupper af ti personer. Hvis folk kommer i en større flok, kan bordene altid sættes sammen og rykkes fra hinanden igen.

Hvad synes du skaber en god stemning på en café, og hvilke interiørting og møbler vil du vælge at indrette rummet med, hvis du havde muligheden?