Et godt indeklima er rigtig vigtigt for vores alles sundhed og velvære. Særligt under corona er der kommet øget fokus på et godt indeklima med fokus på udluftning, fordi det simpelthen giver en renere luft med færre bakterier. Derfor kan et godt indeklima faktisk være med til at reducere antallet af sygedage hos medarbejderne, og så skaber det et bedre arbejdsmiljø, som folk kan arbejde mere effektivt i. Trykket luft, for høje temperaturer og for tør eller fugtig luft kan nemlig give hovedpine og resultere i dehydrering.

I dette blogindlæg kan du læse mere om, hvordan du sikrer et godt indeklima på arbejdspladsen.

Hvad er et godt indeklima?

Et godt indeklima er godt udluftet og ventileret, så luften skiftes ud med frisk luft. Det betyder nemlig, at luften har en bedre luftfugtighed og indeholder færre bakterier. På varme sommerdage, hvor luftfugtigheden er høj, og luften står stille, trives bakterier rigtig godt. Det betyder også, at de formerer sig hurtigere og spreder sig til de ansatte. Hvis du sørger for at lufte godt ud, kan du reducere risikoen for sygdom betydeligt.

Derudover er temperaturen også enormt vigtig for både indeklima og arbejdsmiljø. Er luften for kold, nedsættes vores immunforsvar, og vi er mere modtagelige overfor sygdomme. Er der for varmt, bliver vi dehydrerede og ineffektive.

Udluftning og ventilation

Hvis du ønsker at skabe et bedre indeklima på arbejdspladsen, bør du først og fremmest sørge for at lufte rigtig godt ud mange gange om dagen, så der kommer luftgennemstrøm. Derudover kan du med forde investere i god ventilering til indblæsning og udsugning. Tag f.eks. et kig på vav-spjæld eller Øland ventilation, hvis du vil have ventilation i høj kvalitet og med god driftsøkonomi. Det er vigtigt for dine medarbejdere og i sidste ende din virksomhed med et godt indeklima.