Er anklen skadet, så støt den med ankel tape

Det er aldrig sjovt at have en ankelskade. Det er forbundet med mange smerter, og det kan tage lang tid før anklen er helt klar igen, og du kan gå på den uden problemer og smerter. Heldigvis er der noget, du kan gøre for at forkorte restitutionen. Og det er at tape din ankel op med ankel tape.

Med ankel tape kan du give din ankel ekstra støtte under restitutionen, så tiden forkortes, og du snart er tilbage på fødderne igen. At bruge ankel tape til skadede eller udsatte ankler her flere funktioner i sig, der hjælper på restitutionen og genoptræningen af anklerne.

Først og fremmest giver ankel tape støtte og aflastning til anklen, så den ikke belastes så hårdt, som den ville være blevet uden tapen. Dernæst har tapen også den funktion, at det stimulerer vævet ved anklen, så der sendes signaler til hjernen, der så kan hjælpe til at styre anklen. De celler, der normalvis gør dette, vil nemlig ikke være i stand til det i lige så høj grad som normalt, hvis anklen er skadet. Der er altså stor gavn at hente ved at bruge tape til anklen, hvis den er skadet.

Kinesiologisk tape til skadede led

Det er ikke kun ankler, der kan bruges tape til, som kan forkorte restitutionen og give støtte, hvis leddet er skadet. Kinesiologitape kan også bruges til knæ, skulder, lænd og mange andre led i kroppen, der har brug for ekstra støtte som følge af en skade.

Desuden er kinesiologitape heller ikke begrænset til kun at have en gavnlig effekt, efter skaden er sket. Kinesiologitape kan også bruges, hvis man ønsker at forebygge eventuelle skader, der kunne opstå under fysisk aktivitet.