Det skal du huske, når du går tur med hunden

En gåtur med hunden kan være hyggeligt, men det kan også være en griset affære, der kan resultere i sure miner og alvorlige blikke fra de forbigående. Gåtur med hunden skal nemlig ske med respekt for både hunden og dine omgivelser. Derfor er der nogle ting, du altid bør have med, når du går tur med din hund, der kan gøre gåturen lidt sjovere.

Snor eller hundesele

Hvis du skal gå med din hund på offentlige områder, er det altid en god idé at have din hund i en snor. Det kan være en snor, du sætter i halsbåndet eller en hundesele. Der er nemlig en del mennesker, der er bange for hunde, og så slipper du også for, at hunden løber væk. De fleste foretrækker en hundesnor, der kan strækkes, en såkaldt flexi hundesnor, fordi det giver hunden mere bevægelsesfrihed.

Poser til afføring

Sørg altid for at have en pose eller to med dig i lommen, når du går tur med Fido. Det er nemlig vigtigt, at du husker at samle hundens afføring op efter den, så andre mennesker ikke træder i det. Når du har samlet afføringen op, kan du binde snor på posen og smide den i en af de opstillede udendørs skraldespande i nærheden. Hvis der ikke er en lige ved dig, så tag posen med dig, til du kommer forbi en.

Godbidder

De fleste hundeejere ynder at have en lille håndfuld godbidder med til deres hund, så de altid kan belønne den, hvis den har gjort noget godt. Det kan være, du har en hund, der gør, når den ser andre hunde. Du kan belønne den med en godbid, hvis den ikke gør, og på den måde forstår hunden, at den har gjort noget godt.