5 ting at huske, når du indretter din restaurant

Uanset om du bestyrer en restaurant, eller om du arbejder i restaurationsbranchen, vil man altid gøre det bedste for sine kunder. Man sørger for at yde god service, smiler og er imødekommende. De tre basale ting skal alle ansatte som udgangspunkt kunne. Dog er der også andre faktorer, der spiller ind, hvis kunderne skal have en god oplevelse, når de spiser hos lige netop jer. Én af dem er indretningen.

Herunder har vi opstillet 5 ting, vi mener, der er værd at huske på, når man indretter sin restaurant.

God belysning

Selvom det er godt at skabe en hyggelig stemning på restauranten, er det også vigtigt at huske på, at ikke alle mennesker ser lige godt. Dæmper I derfor belysningen for meget, kan dem med dårligt syn, have sværere ved at se. Dem med følsomme øjne vil måske føle, at det er ubehageligt at begå sig i. Hold derfor lyset så tæt på et normalt skær som muligt. På den måde udsætter du ikke folk for en belysning, de ikke har prøvet at befinde sig i før – eller som de ikke føler sig behagelige i.

Komfortable borde og bænke

En af de vigtigste ting, når man er på restaurant, er, at man føler sig godt tilpas og ligeledes sidder godt. Sørg derfor for at indrette lokalet med lækre stole og tilsvarende bænke, hvis du ønsker at dine kunder ikke skal få ondt i bagdel og ryg grundet dårlige siddemuligheder. Stole med gode puder og et godt ryglæn gør det behageligt for de besøgende, og de vil uden tvivl komme igen, hvis servicen, omgivelserne og komforten tiltalte dem.

Slidstærke møbler

I restaurationsbranchen bliver der hver dag ydet service til utallige mennesker. Folk kommer og spiser, sidder måske i et par timer og går så igen. Senere kommer der et nyt hold, og sådan fortsætter det. Derfor er det også vigtigt, at din restaurant har slidstærke møbler, der kan holde til at blive brugt så meget, som de bliver i denne branche. De vil i et stort tidsrum blive brugt. Sørg også for, at møblernes funktionalitet er i top. Stolene og bordene skulle helst ikke vippe eller være ustabile, så der er risiko for, at kunderne kan komme galt afsted. Vippende borde kan også let fremkalde en vis form for irritation, så sørg for, at de er god stand.

Pusterum

Dine gæster skal helst ikke sidde for tæt op ad hinanden. Det er vigtigt, at de har plads til at bevæge sig, så de ikke sidder skulder ved skulder med folk, de ikke kender.
Adskil bordene i sådan en grad, at man føler, man kun sidder med den eller de personer, man er afsted med. Kommer der i så fald større grupper, der har brug for meget plads, må bordene og stolene skubbes sammen – men stadig i det omfang så man føler, at man ikke sidder blandt fremmede.

Husk vægpynten

Møbler og belysningen kan gøre et godt stykke arbejde, når det gælder om at skabe en hjemlig og behagelig stemning. Dog skader det ikke at pynte væggene med malerier, citater eller noget helt tredje, der vil have relevans for restauranten. Vægpynt er også med til at skabe hyggelige omgivelser, og det giver tilmed gæsterne noget at kigge på, mens de sidder og nyder maden.

Forhåbentligt kunne ovenstående punkter give lidt ting til eftertanke angående, hvordan restauranten næste skal indrettes eller hvilke møbler og dekorationer, der skal købes.