4 gode rengøringsartikler til vinduespudsningen

Vinduespudsningen lyder måske som et nemt arbejde, der ikke tager specielt lang tid. Dog er der en række faktorer, der spiller ind, for at vinduerne kommer til at skinne og se rene ud. Der skal blandt andet bruges det helt rigtige udstyr, hvis du vil undgå at efterlade striber, når arbejdet er gjort. Derudover kræver det også en vis form for koncentration for at kunne opnå et godt resultat.

Herunder har vi opstillet 4 punkter med fokus på hver sin rengøringsartikel, der vil kunne gøre en betydelig forskel, når du kaster dig ud i pudsningen af vinduerne.

Vinduessæbe

Foruden en spand er sæben et særdeles vigtigt element at bruge, når du skal til at vaske dine vinduer. Bruger du ikke sæbe, vil det være svært at få gjort vinduerne ordentligt rene. Almindeligt vand kan ikke alene gøre underværker. Hvis du bruger vand, når vinduerne er beskidte, vil du ende med at køre skidtet rundt på overfladen, og du vil ikke kunne se et forbedret resultat – tværtimod.

Der findes speciallavet vinduessæbe, hvor indholdet er lavet med henblik på at skulle i gang med pudsningen. Ønsker du at sammensætte din egen form for sæbe, kan det også lade sig gøre. Bland koldt vand, opvaskemiddel og salmiakspiritus i en spand. Så har du en god blanding, der kan bruges.

Indvasker

Er dine vinduer blevet meget beskidte, siden du sidst rengjorde dem? Hvis svaret er ja, er det ikke nok bare at plaske dem til med vand og sæbe, for derefter at skrabe det af. Det er vigtigt, at du ligeledes har en vinduesvasker, der kan få skidtet og snavset af. Vaskeren kan du også bruge til at køre over karmene, så de også får sig en tur med sæbevandet. Har du ikke en indvasker, kan du også bruge en svamp eller en blød børste, der ikke vil efterlade mærker på vinduerne, når du kører den henover dem.

Vinduesskraber

Når du har fået skrubbet vinduet ved brug af indvaskeren, kan du hive fat i din skraber. Skraberen skal udelukkende kun bruges til at skabe vandet og sæben af vinduerne. Den skal ikke bruges til at skrubbe hist og her, hvis der stadig var noget skidt at finde. Begynder du at skrubbe med skraberen, kan det give ridser på selve vinduet, hvis den kommer i karambolage med et lille sandkorn.

Har du set en vinduesvisker vaske vinduer? Han kører skraberen i et specielt mønster fra den ene side til den anden. Skal du til at skrabe vinduerne, kan du prøve at skrabe på samme måde. Det giver et godt resultat, og selvom du ikke er professionel, er det både en sjov og god måde, at få vandet væk på. Derudover det også mindst mulige streger.

Mikrofiberklud til kanterne

Du skal huske at tørre kanterne af, når du har vasket selve runden på vinduet. Kanterne skal tørres af, da vandet hurtigt samler sig langs listerne. Bliver vandet ikke tørret af kan det sætte streger på vinduerne og måske endda efterlade kalkspor, hvis det vand, du bruger, er fyldt med kalk.

Det bedste redskab til denne del, ville være en mikrofiberklub. Har du ikke en klud i den kalibre, kan et viskestykke eller en anden form for klud også bruges. Det vigtigste er blot, at vandet bliver tørret af, inden det sætter rander.

Vejret spiller også en betydelig rolle

Husk på, at dine vinduer har godt af at blive vasket regelmæssigt. Lad være med kun at gøre det én gang årligt. Prøv så vidt muligt at få det gjort hvert kvartal. I vinterhalvåret skal du dog være mere opmærksom på, at du skal bruge varmt vand, hvis du vælger at starte pudsningsprocessen en dag, hvor temperaturen er under frysepunktet. Bruger du koldt vand kan vandet ende med at fryse, når det rammer ruden.

Skal du derimod vaske vinduerne i varmt og solskinsvejr, gælder det om at være hurtig, så vandet ikke når at tørre, inden det bliver skrabet af. Når det at tørre, sætter det hurtigt striber. Brug koldt vandt i sommerhalvåret. Forhåbentligt kunne ovenstående forslag til gode rengøringsartikler bruges.