Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Har du overvejet at holde stor fest i forbindelse med en konfirmation, bryllup, en rund fødselsdag eller noget helt fjerde? I forbindelse med store fester er der en del planlægning, der skal kigges på – specielt maden er en af de faktorer, der spiller en vigtig rolle på denne store dag. Dog kan det være svært at finde ud af, hvad man skal bestille, og hvad der skal være af udvalg til de fremmødte gæster.

For at hjælpe dig godt på vej i planlægningsprocessen har vi herunder fundet frem til 4 former for festmad, du kan have i tankerne, når du skal til at bestemme, hvad I skal have at spise til festen.

Brunch

Er du ikke så meget til vilde aftenfester, men mest af alt nyder at have besøg om morgenen og hen på for- og eftermiddagen? Hvis det er tilfældet, vil det være optimalt at kunne tilbyde dine inviterede gæster en god brunch. Denne form for festmad kan indeholde alt fra amerikanske pandekager til scrambled eggs og bacon, brød med ost og pålæg, yoghurt etc. Her sætter fantasien kun grænser. Til din mad kan du også servere fx juice, kaffe og te. Brunchmenuen er optimal, hvis I vælger at holde en morgenreception i forbindelse med en stor bryllupsdag, hvor der enten skal fejres 12,5, 25 eller måske endda 50 år.

Vælg selv buffet

Skal festen holdes i baghaven i et stort telt, hvor I kommer til at være mere end bare et par håndfulde mennesker, vil det være en god idé med et stort buffetbord. Ved at servere denne form for mad, giver du dine gæster lov til at vælge mellem et bredt udvalg af retter, som du har valgt til den specielle dag. Retter veksler ofte mellem kød, kartofler og salater i alle afskygninger. Buffetbordet giver også mulighed for, at der typisk vil være et eller andet for enhver smag. Du vil være sikker på, at ingen går sultne fra din fest.

Kagebord

Ønsker du at gøre noget ekstraordinært ud af din fest, eller vil du blot sørge for, at gæsterne får noget til den søde tand? Du kan vælge at lave et stort kage- og dessertbord, der vil være til fri benyttelse af gæsterne, efter hovedretten. Der er ingen, der siger nej til et lækkert og stort kagebord, der har alle afskygninger af søde sager. Hvis det lyster kan du altid prøve noget lidt anderledes og dække op til et sønderjysk kagebrod med syv tørre, syv bløde og syv hårde kager.

Tapas/fingerfood

En sikker vinder er altid at servere tapas. Selvom det læner sig lidt op ad den klassiske buffet med en masse retter, lægger tapassen sig ikke så tungt i maven. Folk synes derudover også godt at kunne lide konceptet med, at det i princippet er små fingermadder, man kan gå og snacke af. Tapas er spansk inspireret, hvilket kan ses i det pålæg, der typisk er at finde på anretningerne. Af pålæg bruges der oftest chorizo, seranoskine etc. Brødet smørres blandt andet ind i hummus og aioli. Til tapasanretningen er det også muligt at servere frugt, der kan sætte sit sunde præg på menuen. Top det af med friskbagte baguettes, der kan spises med pålægget.

Ovenstående eksempler har forhåbentligt være med til at give dig en idé om, hvad kan eller skal servere til den næste store fest, du skal holde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *