Er du som så mange andre forældre bekymret for, hvordan dit barn udvikler sig, og om det hele sker efter den store bog om udvikling? Du vil gerne undgå at infiltrere dit barns privatliv så meget som muligt, men du vil alligevel gerne have indsigt i det, som dit barn går og laver. Vi giver her gode råd til, hvordan du kan være sikker på, at dit barn får gode oplevelser, der kan udvikle barnet.

Send barnet på efterskole

Efterskoler kan bare noget helt andet end den normale indskoling. Der er langt mere fokus på det sociale, og de vil her lære utroligt meget omkring det at begå sig med andre mennesker, fordi de bor med dem og ser dem hver eneste. Der findes eksempelvis efterskoler på Sjælland for 9. klasse, som du kan vælge.

Lær dem en sport

Sport udvikler ikke blot barnet motorisk og fysisk. Det hjælper dem også til at forstå samarbejde og det at arbejde sammen som en enhed om et fælles mål – hvis det altså er eksempelvis fodbold og håndbold. Det fysiske er dog vigtigt, da mange børn nu om dage har en tendens til at sidde mange timer bag en computerskærm, hvilket også kan gavne på mange måder.

Snak om deres interesser

Det er vigtigt, at du snakker med dine børn om det, de synes er interessant. Det lærer dem at forklare ting, og samtidig er det noget, som de har en stor interesse for. Det kan samtidig give dig og barnet et meget tættere forhold, som du vil sætte pris på.