Det er ikke nemt at komme op i alderen og acceptere, at man bare ikke kan de samme ting, som man kunne, da man var 20. Men hvis man vil øge livskvaliteten, er der forskellige tiltag, som kan gøre en stor forskel i dagligdagen. Vi kommer her med tre bud på udstyr, som kan gøre livet nemmere for ældre.

Høreapparater

Der er ikke noget mere pinligt end at bede folk om at gentage det, de sagde, en masse gange. Til sidst kan det være, at personen ender med bare at droppe forsøget på at forklare. Med høreapparater fra eksempelvis Phonak bliver hverdagen og familiesammenkomsterne meget nemmere, og alle vil få glæde af det. Naturligvis mest den ældre, men det kan også være en stor befrielse som familiemedlem at se den ældre deltage i samtalen i stedet for bare at være til stede.

Ældrevenligt køkkenudstyr

Mange egenskaber bliver værre med tiden, og musklerne vil langsomt men sikkert påvirkes i den negative retning. Med ældrevenligt køkkenudstyr kan den ældre igen få lov at spise majs eller ananas fra dåsen, og han eller hun skal ikke begrænse sine madønsker til suppe og andet på karton, fordi det er til at åbne uden problemer.

En ældretelefon

Med tiden bliver førligheden i kroppen dårligere, og det leder til, at mange ældre får svært ved at styre bevægelser med fingre og hænder. Det betyder, at det blandt andet kan være svært at trykke på de små knapper på en normal telefon, og derfor bør de bruge en mobiltelefon til ældre, som har meget mindre knapper at trykke på.