3 økonomiske tips til dig, der driver landbrug

Det er et stort arbejde at drive landbrug, men det betaler sig også i sidste ende. Der er dog mange ting, der i denne branche er særdeles dyre, og derfor kommer vi her med tre gode bud på, hvordan du kan lave nogle skarpe investeringer med god økonomi og effektivt arbejde for øje.

Hyr vikarer i stedet for fuldtidsansættelse

Når man har landbrug, er man typisk mere aktivt i visse perioder af året end andre på grund af afgrødernes naturlige vokseperiode. Det betyder, at du ved en fastansættelse kan stå med ansat, som ikke har så meget at lave flere måneder af år et. Med en landbrugsvikar kan spare en masse penge, få arbejdet udført og ikke tænke så meget på det. Med den specifik vikar til denne branche ved du, at personen kan sit arbejde, hvis det er en bekymring, du har.

Brug IoT til at måle

Det kan være svært at vide om jorden er tilpas fugtig eller fuld af de mineraler, der skal være, for at afgrøderne kan gro bedst muligt. Du kan måle dem i hånden, men med IoT-løsninger kan du sidde derhjemme foran skærmen og vurdere, om de korrekte forhold er til, at du bør høste eller gro. På den måde sparer du både en masse tid og penge på sigt.

Driv landbrug i højden

Vertikalt landbrug i haller er fremtiden, om man vil det eller ej. Har du derfor ingen jord pt, så bør du tænke fremadrettet ved at investere i udstyr til vertikalt landbrug, hvor du kan få friske grøntsager og urter uden at bruge 16 tønder land.